luni, 20 august 2012

Secretele comunicarii

” Eu vreau ca noi sa actionam impreuna, iar tot ce vrea ea este sa stam de vorba.”  -un citat din  lucrarea lui Ted Huston, doctor in filozofie si psiholog la Univ. Statului Texas din Austin.
   De-obicei, femeile vor sa discute lucrurile in toate amanuntele lor, de aspecte care tin de relatiile lor, pe cand barbatii sunt total dezorientati de aceasta nevoie a femeilor.


  E greu, e foarte greu sa  mentii relatia, s-o imbunatatesti, in ani, in cuplu, dar cu o comunicare adecvata, totul e posibil!
 
  Invata sa asculti!
 
  Ascultarea cu intreg corpul arata ca acea persoana e implicata.
 1. Asculta cu mainile: mainile sunt capabile de foarte multe gesturi; gesturi care aproba sau dezaproba; degetul mare orientat in sus aprobarea; degetul mare orientat in jos dezaprobarea; indreptarea aratatorului catre interlocutor indica acuzatia; ridicarea palmei si indoirea aratatorului catre tine, repetativ, indica: ”vino aici, fii mai aproape de mine.”
In timp ce-asculti, evita sa te joci cu mainile, nu le folosi in alt scop decat cel in care esti implicat;
Inainte de casatorie, majoritatea cuplurilor merg de mana, ulterior casatoriei, abia ce mai merg unul pe langa celalalt, exceptand cand vor sa pregateasca o apropiere sexuala.

Atingerea umana este foarte importanta, este vitala pentru sanatatea emotionala. Atingerea ne arata ca acordam ATENTIE. Atingerea exprima mai mult decat o pot face cuvintele, transmite; prindeti-va de mana partenerul/a, mangaind-o sau ducand-o la buze; o strangere de mana tandra face mai mult decat orice!

2.Invata sa asculti cu inima: o cale de a arata ca te preocupa!
”Ascultarea este cea mai neglijata si cea mai putin inteleasa dintre artele comunicarii. Ascultarea perceptiva nu pretinde un titlu academic, ci pretinde invățare.” Nancy L Van Pelt






 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu