luni, 20 august 2012

6 metode prin care sa-ti fortifici relatia

Cateva idei care te-ar putea ajuta sa dai savoare, farmec relatiei tale:
1. Pregateste-te mental:
Inainte  de-a te-ntoarce acasa, pregateste-te mental pentru intalnirea cu jumatatea ta; gandeste-te la lucruri pozitive, la o intamplare pozitiva, pe care s-o impartasesti sotului/sotiei; de-obicei, oamenii isi planifica, de multe ori, sa arunce cu sentimente negative in partener; in loc de asta, repeta-ti in minte o intamplare haioasa, ceva placut; evita sa discuti problemele, in faza initiala; poti chiar sa dai un telefon acasa, inainte de-a ajunge.

2. Verifica-ti tinuta si aspectul exterior:
O tinuta ingrijita, un par mirosind ademenitor, un parfum discret, pot sa obtina din partea sotului un rapsuns pozitiv; e valabil si pentru soti: tinuta ingrijita, respiratia proaspata, o usoara aroma de after shave, toate astea pentru a fi atragator pentru doamna ta.
3. Am spus-o si alta data, intr-un alt articol: nu uita sa zambesti!
Copleseste-ti partenerul cu zambete! Un zambet nu costa nimic si-ti este la indemana! Vei vedea ca starile negative dispar ca prin farmec, cand induci starea de bine, zambetul.
4. Intampinati-va cu o imbratisare si-un sarut:
Cu totii ne-am bucura mai mult daca ne-am implica cat trebuie in relatia noastra! Daca nu va sarutati, atingeti-va, luati-va de mana, pe dupa umeri; atingerea e acea magie care face ca inima sa tresara, emotiile sa te cuprinda, sa simti ca celalalt iti da atentia cuvenita, ca va apartineti, ca sunteti unul pentru celalalt.
5.Spuneti ceva dragut!
In loce de obisnuitele: ”Ai luat paine?”, ”Ai achitat factura?” ”AI....?”, un binevenit ”Buna, bine-ai venit, dragul meu/draga mea!”, un compliment sau orice altceva care sa binedispuna.
O data pe saptamana poti pune la cale o surpriza, un cuvant aparte, sa-i pregatesti ceva ce-i place in mod deosebit, sa-i cumperi o atentie-un fleac, dar care sa denote ca-ti pasa; nu trebuie sa investesti cifre, sume, ci suflet, intelegere si ca-ti pasa de relatia voastra!
6. Creati o atmosfera placuta:
Cel care ajunge acasa primul este responsabil sa creeze ambianta potrivita, o atmosfera placuta si linistita; orice cuplu trebuie sa stie ce-i face placere celuilalt dupa o zi de munca, ce-i place sa aiba la sfarsitul zilei, ce-l relaxeaza, ce-i incarca bateriile, posibilitatea catorva minute de liniste.
Nu uitati de acele 8 minute de contact, de care am vorbit intr-un articol anterior!
Pacat, unii oameni nu dau importanta momentului plecarii si revenirii acasa; sunt impresii durabile asupra partenerului de viata, impresii care influenteaza ziua respectiva a  acestuia.

Asta e o frantura din ceea ce-ar trebui sa reinvie, o renastere a relatiei dintre doua persoana, pentru a vedea cat de bine e sa infrunti viata impreuna!
Aceasta e calea spre intimitate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu